Welkom op de site van E.S.W.Z.V. Nayade. De club is ontstaan uit het Eindhovens Studenten Corps, maar de binding met dit corps is iets dat tot een ververleden behoort. Het is begonnen met de “Eindhovense Studenten Zwemvereniging Nayade”. Later is de naam veranderd in “E.S.W.V. Nayade”, omdat er op dat moment alleen gewaterpolood werd bij Nayade. Sinds 1994 is het “E.S.W.Z.V. Nayade” omdat we weer een actieve zwemtak hebben.

Zwemmen
De zwemtak bestaat momenteel uit zo’n 80 leden. Deze zijn ongeveer gelijk verdeeld over de techniekgroep en de wedstrijdgroep. Bij de techniekgroep kan iedereen terecht die wil leren wedstrijdzwemmen. Bij de wedstrijdgroep zwemmen de leden die al langer aan wedstrijdzwemmen doen. Zwemmers van alle niveaus zijn dus vertegenwoordigd, van absolute beginner tot Nederlands Kampioen.

Waterpolo
De waterpolotak bestaat momenteel uit vier teams, 2 heren- en 2 damesteams en ongeveer 15 gastleden die alleen trainen bij Nayade. Heren 1 speelt 3e klasse bond en heren 2 2e district . Bij de dames speelt dames 1 1e district en dames 2 3e district. De wedstrijden worden hoofdzakelijk gespeeld in het weekend, meestal op zaterdagmiddag of avond. Daarnaast doen de teams regelmatig mee aan (inter)nationale toernooien en aan de studenten waterpolo competitie en wordt er elk jaar weer het Nayadetoernooi georganiseerd in Juni.

Activiteiten
Naast de sport is voor Nayadianen ontspanning erg belangrijk. Daarom heeft Nayade een
heel aantal commissies die jaarlijks activiteiten organiseren zoals een zeilweekend, bierproef, eetestafette en clubkampioenschappen. De grootste activiteit is het internationale
Nayade waterpolotoernooi, het grootste studenten waterpolotoernooi van Nederland. Jaarlijks trekt dit evenement zo’n 60 waterpoloteams uit binnen- en buitenland.
Een centrale plaats voor veel Nayade-activiteiten is het Nayadehuis, waar 11 actieve leden van de vereniging wonen. Ieder jaar organiseren zij een spetterend huisfeest met elke keer weer een ander verrassend thema.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *