Zwemkleding, duikbril en cap onder de loep

Naast het lidmaatschap maak je als zwemmer of waterpoloër kosten om aan de sport deel te nemen. De kosten zitten hem vooral in je zwemkleding en de hulpmiddelen. Om je op weg te helpen met het onderhoud en dus een langere levensduur, lees voor het plonzen het volgende.

Kleding zoeken voor ontspanningen en inspanning
De meeste zwemmers hebben meerdere sets zwemkleding en dat is maar goed ook. Door je kleding op zijn minst een dag te laten rusten kan lycra of spandex zijn oude vorm terug krijgen. Douche ook even goed na het zwemmen! Zo was je zoveel mogelijk chloor uit je kleding. Zit jij het liefst in de zon? Doe dit dan niet in je zwemkleding. De combinatie van chloor uit het zwembad, zweet van jouw eigen lichaam en zonneproducten kunnen je zwemkleding beschadigen. Zorg dus dat je zwemkleding hebt voor ontspanning en een andere set voor de sport. Heb je nog een extra exemplaar nodig? Zie dan vouchercloud en koop deze met een code op bol.com of kies een andere winkel met acties uit.

Je duikbril onderhouden
Ben je blij met je duikbril, zorg dan dat je deze goed onderhoud, zodat deze zo lang mogelijk meegaat. Raak de binnenkant van je duikbril zo min mogelijk aan. Maak de binnenkant schoon met een beetje koud water, zodat de laag aan de binnenkant tegen het beslaan van de bril niet wordt beschadigd. Deze laag slijt automatisch en als deze aan vervanging toe is, kun je twee dingen doen. Of je koopt een nieuwe bril of een spray tegen het beslaan. Deel de spray ook met andere leden van Nayade, zo maak je nog eens vrienden. En dit is goedkoper als een nieuwe bril kopen. Overigens kan spuug ook werken tegen het beslaan, maar blijkt dit niet altijd het effectiefste. Test dit dus zelf.

De juiste cap uitzoeken
Voor het uitzoeken van je cap heb je vast de tijd genomen. De latex caps zijn goedkoop en dun, maar gaan niet lang mee en sommige zwemmers zijn er allergisch voor. Silicone caps werken beter, alleen niet voor dames met lang haar. Deze zijn dagelijks te gebruiken en ook wat duurder. Lycra caps zijn wel geschikt voor dames met lang haar, maar houden het water niet tegen, omdat deze zo poreus zijn. Ze zijn wel licht en zien er mooi uit. Doordat je lichaam continue in beweging is, heb je meestal geen behoefte aan een cap die je hoofd warm houdt, behalve bij het zwemmen in de winter of buitenbaden. Toch heeft een neopreen cap voordelen. Deze gaat lang mee, voelt comfortabel aan, maar is wel duurder als andere. Schaf je deze aan? Neem dan ook gelijk een onderhouds- en reinigingsspray mee.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *